FAQ

Veelgestelde Vragen (FAQ) – Letselxprt B.V.

Letselxprt B.V. is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Wij helpen slachtoffers van onder andere verkeersongevallen, arbeidsongevallen, medische fouten, hondenbeten en bedrijfsongevallen om een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen.

 

In de meeste gevallen is onze dienstverlening voor u kosteloos. De kosten van juridische bijstand worden namelijk meestal verhaald op de aansprakelijke partij. Tijdens het eerste (gratis) gesprek leggen wij dit helder uit.

  1. U kunt verschillende schadeposten vergoed krijgen, zoals:
  2. Medische kosten (ook eigen risico)
  3. Verlies van inkomen of verdienvermogen
  4. Kosten voor hulp in huis of verzorging
  5. Reis- en parkeerkosten
  6. Aanpassingen aan woning of auto
  7. Smartengeld (immateriële schade)
  8. Studievertraging of carrièreschade

Smartengeld is een vergoeding voor pijn, verdriet en vermindering van levensvreugde als gevolg van het letsel. Het bedrag is afhankelijk van de ernst van het letsel, de impact op uw leven en vergelijkbare rechterlijke uitspraken.

Wij werken in 5 heldere stappen:

Gratis intake – we beoordelen uw zaak vrijblijvend.

Aansprakelijkheid vaststellen – we stellen de tegenpartij aansprakelijk.

Medisch en financieel onderzoek – we verzamelen bewijs en schadegegevens.

Onderhandeling – we onderhandelen met de verzekeraar over schadevergoeding.

Afwikkeling – uw schade wordt vergoed en de zaak afgerond.

Tijdens het hele traject houden wij u actief op de hoogte.

U kunt in veel gevallen voorschotten op de schadevergoeding krijgen van de verzekeraar van de tegenpartij. Zo hoeft u niet te wachten op de eindregeling om belangrijke kosten te dekken.

Als u door het letsel (tijdelijk of blijvend) minder kunt werken of inkomsten misloopt, dan valt dit onder verlies aan verdienvermogen. Wij berekenen dit nauwkeurig en zorgen dat dit volledig wordt meegenomen in uw schadevergoeding.

Bij blijvend letsel kan een onafhankelijke arts worden ingeschakeld om de medische gevolgen van uw letsel vast te stellen. Dit heet een medische expertise en is vaak nodig voor een goede schade-afwikkeling. Wij begeleiden u hierin volledig.

U heeft meestal 5 jaar vanaf het moment dat u weet wie aansprakelijk is en dat u schade lijdt, om een schadeclaim in te dienen. In sommige gevallen geldt een kortere of langere termijn. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van hulp.

Vraag medische hulp (ook bij ogenschijnlijk licht letsel).

Verzamel bewijsmateriaal: foto's, getuigen, contactgegevens.

Noteer uw klachten en kosten.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Hoe eerder u ons inschakelt, hoe beter wij u kunnen helpen.

Dit hangt af van de ernst van het letsel en de complexiteit van de zaak. Sommige zaken zijn binnen enkele maanden afgewikkeld, maar bij blijvend letsel kan het langer duren. Wij houden het tempo erin, zonder uw belangen uit het oog te verliezen.

Ja. Wij werken landelijk. Of u nu in Amsterdam, Groningen of Maastricht woont: wij kunnen u helpen. Contact kan telefonisch, per e-mail of via (video)bellen.

U kunt ons bereiken via:

📞 085-2500684
📧 info@letselxprt.nl
📝 Contactformulier op de website

Wij reageren doorgaans binnen één werkdag.